2-2x3 + 3 = nasıl çözülür


cevap 1:

Yöntem 1:

Burada birden fazla işaret olduğu için, çözmek için otomatik olarak BODMAS kuralını seçiyoruz.Şimdi çözüme gelelim,

BODMAS [Parantez, Of, bölme, çarpma, toplama, çıkarma]

= 2–2 * 3 + 3

= 2–6 + 3 (çarpma -2 * 3)

= 2–3 (toplama -6 + 3)

= -1 (çıkarma)

Ans. -1

Yöntem 2:

Anımsatıcı PEMDAS'ı duydunuz mu? Size işlemlerin sırasını söyler:

Parantezler, Üsler, Çarpma ve Bölme ve Toplama ve Çıkarma.

= 2-2 * 3 + 3

= 2- (2 * 3) +3 (çarpma)

= 2–6 + 3 (toplama)

Ans = -1. (nihayet çıkarma)

Toplamadan veya çıkarmadan önce çarpıp bölüyorsunuz. Sadece meraktan, bazı insanlar cevap olarak -7 alacaklar nasıl -7 alacaksınız? Burada verilen yaygın bir hata olacaktır.

Şüphe şu şekilde gelebilir:

2 - 6+ 3 eşit değildir 2– (6+ 3) 2– (6 -3) 'e eşittir çünkü parantezlerin önünde eksi işareti vardır 3'ün işareti taşınırken değiştirilmelidir parantez içinde.

Bana inanmıyorsanız, orijinal denkleme denk olan 2+ 3 - 2x 3 veya 3 + - 2 x 3+ 2'yi çözmeyi deneyin.

Nedeni:

Tüm sayılar (sıfır hariç) ya pozitif ya da negatiftir. Negatif sayıların önünde bir eksi işareti vardır ve pozitif sayıların önünde bir artı işareti vardır. Ancak, tembel olduğumuz için, iki sayı arasında olmadıkça normalde artı işaretini yazmayız.

Cevabım givem sorusu için çok daha fazla olabilirdi, ancak bu temel fikirle herhangi bir soruyu saniyeler içinde hiç şüphesiz çözebilirsiniz !!!!

Okuduğunuz için teşekkürler

Mutlu Quoraing arkadaşlar !!


cevap 2:

Doğru işlem sırasını kullanarak, verilen 2 - 2 * 3 + 3 sayısal ifadesini değerlendirirsiniz.

"Sayısal ifadeleri basitleştirmeye ilişkin fikirlerin bir özeti aşağıda verilmiştir. Sayısal bir ifadeyi değerlendirirken, işlemleri aşağıdaki sırayla gerçekleştirin.

(1.) Dahil etme sembolleri (parantezler, parantezler, parantezler) içinde ve her kesir çubuğunun üstünde ve altında işlemleri gerçekleştirin. En içteki dahil etme simgesiyle başlayın.

(2.) Tüm çarpma ve bölmeleri, soldan sağa göründükleri sırayla gerçekleştirin.

(3.) Tüm ekleme ve çıkarma işlemlerini soldan sağa göründükleri sırayla gerçekleştirin. "¹

Bu nedenle, bu kuralları kullanarak verilen sayısal ifadeyi şu şekilde değerlendiriyoruz:

2 - 2 * 3 + 3 = 2 - 6 + 3

= -4 + 3 = -1 sonuç veya nihai cevaptır.

¹ Jerome E. Kaufmann. Üniversite Öğrencileri için Trigonometri ile Cebir (Üçüncü Baskı; PWS-KENT Publishing Company; Boston, Ma., 1992, s.8 - 9.


cevap 3:

Burada birden fazla işaret olduğu için DOĞRU YÖNTEM'e göre çözmek için otomatik olarak BODMAS kuralını seçiyoruz. Hayır olarak. Bu soru için cevaplar olabilir, ancak doğru cevabı almak için doğru yöntem önemlidir. Bu matematik!

Şimdi çözüme gelelim,

BODMAS [Parantez, Of, bölme, çarpma, toplama, çıkarma]

= 2–2 * 3 + 3

= 2–6 + 3 (-2 * 3 ile çarpılır)

= 2–3 (-6 + 3 eklendi)

= -1 (sonunda çıkarıldı)

Ans. -1


cevap 4:

Bu soru son derece basit gibi görünse de basit aritmetik yöntemle yaklaşırsak BODMAS kuralı olmadan yanlış cevap alırsınız.

Önce çarpma bölümünü yaparsınız, 2 * 3 = 6

Sonra olur. 2–6 + 3.

Şimdi toplama yapın, 2 + 3 = 5

Şimdi ifade 5-6 olur,

ki = -1.

Teşekkürler

Bhuvan.


cevap 5:

BODMAS kuralının ardından;

Çarpma, toplama ve çıkarmadan önce gelir,

Yani,

2 - 2 * 3 + 3

2 - 6 + 3

5-6

-1

Cevap -1'dir.


cevap 6:

Sorun basit çarpma, toplama ve çıkarmadır. 4. standart çocuk tarafından kolaylıkla çözülebilir.

Henüz anlaşılamadı, bu tür sorular neden Quora'da defalarca kabul ediliyor?

Neden vaktinizi başkaları kadar harcayasınız?

Biraz düşünüyor musun? veya IQ ve mental matematiğiniz 4. std ile eşit değilse, hesap makinesinden yardım alın. çocuk.


cevap 7:

Basit bir aritmetik form:

BODMAS-Parantez (), Sıralama veya Yetkiler ^, Bölme ÷, Çarpma ×, Toplama +, çıkarma- kuralına göre;

Dolayısıyla, bu aritmetik sorularını çözmeniz gereken sıra budur.

Yani, 2–2 * 3 + 3

= 2–6 + 3

= 2–3

= -1


cevap 8:

Ans = -1.

BODMAS kuralını kullanıyoruz. {1} B = köşeli ayraç anlamına gelir, bu nedenle önce köşeli ayraç {2} O = iç değerini çözün ve sonra köşeli ayraç açın. {3} D = sonra Böl. {4} M = sonra Çarpma. {5} A = sonra Toplama. {6} S = sonra Çıkarma

👉 Bu bir kural tamam

👉 Ayrıntılı cevap

Que = 2–2 * 3 + 3

(1) -2 * 3 = -6

(2) -6 + 3 = -3

(3) 2–3 = -1 veya -3 + 2 = -1


cevap 9:

Bodmas kuralına göre bir seriyi şu sırayla çözüyoruz:

Parantez

Nın-nin

Bölünme

Çoğullama

İlave

Çıkarma

Öyleyse önce 2 × 3 = 6'yı sonra (2 × 3) +3 yani 6 + 3 = 9'u çözeriz sonra 2–9, -7 verir

Dolayısıyla son cevap -7

Umarım anlamışsındır ...


cevap 10:

Çöz; 2–2 × 3 + 3

BODMAS kullanımı

İlk operasyon bir çoğullaştırmadır

2–6 + 3

İkinci işlem bir eklemedir

5–6

Üçüncü işlem bir çıkarma işlemidir

-1

Yani cevap bir -1